Home Vacatures Voor werkgevers Contact
Cover foto

Welkom bij FuiteVeal

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures.

Meer informatie over FuiteVeal

Meer informatie over FuiteVeal

Kennis en aandacht voor selectie kalveren

Onze inkopers kopen de nuchtere kalveren bij een netwerk van melkveehouders. Hierdoor is het mogelijk om een samenwerking aan te gaan tussen melkveehouder, kalverenhouder en dierenarts. De gegevens over het kalf worden uitgewisseld tussen melkveehouder en kalverhouder. Zo kunnen we met en van elkaar leren om zo de kalver opfok en aansluitend afmest gezamenlijk naar een hoger plan te tillen. De nuka’s worden opgehaald bij de melkveehouder en gaan vervolgens, zonder tussenkomst op een verzamellocatie naar de kalverhouder. Het kalf hoeft dus niet onnodig lang op transport zodat stress tot een minimum beperkt blijft. Dit beperkt de ziektedruk tot een minimum.

Zorg voor de kalveren tijdens opfok en afmest

Onze kalverhouderijen geven de kalveren de juiste aandacht, zorg en exclusieve voeders om optimaal te presteren. De Fuite-groep heeft bovendien een nauwe samenwerking met verschillende gespecialiseerde kalverdierenartsen. Deze nauwe band en de samenspraak tussen de kalverhouders, de kalverspecialisten van Gebrs. Fuite en gespecialiseerde kalverdierenartsen helpen het kalf om optimale groeiprestaties te leveren.

Hoogwaardig eiwit voor gezonde groei

De kalvermelken van Liprovit speciaal voor de vleeskalver sector worden geleverd als kant en klaar vloeibaar product aangeleverd bij de kalverhouder. Doordat de melk is gebaseerd op hoogwaardige zuivel ingrediënten, kent de melk een hoge eiwitkwaliteit en een uitstekende verteerbaarheid. Hierdoor worden de verteringsproblemen bij de kalveren tot een minimum beperkt. Het resultaat is een vitaal kalf met het juiste eindgewicht, bevleesdheid en vetbedekking voor een romig stukje blank vlees.

Eersteklas voeders voor maximale bevleesdheid

Gebrs. Fuite produceert krachtvoeders welke afgestemd zijn voor de verschillende groeifases van het kalf. De behoeften aan energie en eiwit in de verschillende groeifases zijn namelijk verschillend waardoor fase voedering noodzakelijk is. Het programma is er op gericht om de juiste voeders tijdens de juiste fase in te zetten. Dit resulteert in een optimaal samengesteld rantsoen voor de juiste bevleesdheid en vetbedekking. Door het uitgebalanceerde rantsoen kleurt het vlees mooi rosé en is het zacht van smaak.

Uitstekend geoutilleerd slachten in Tubbergen

Na een aantal succesvolle proefslachtingen ging FuiteVeal eind oktober 2016 definitief van start met het slachten van blank en rosé vleeskalveren. De eigen kalveren van de Fuite-groep worden hier geslacht. Deze locatie is een voormalige runderslachterij maar na een grondige verbouwing en installatie van nieuwe apparatuur kan hier efficiënt worden gewerkt.

Feilloos verwerkt en verpakt in Almere

Door het toenemende aantal slachtingen kon er in Tubbergen niet langer uitgebeend worden. De Fuite-groep is toen op zoek gegaan naar een andere locatie en zo is men terecht gekomen in Almere. Hier is onder meer geïnvesteerd in een nieuwe uitbeenlijn van Webomatic. Onze moderne uitbeenderij voldoet aan alle kwaliteitseisen en biedt mogelijkheden voor maatwerk en service. Onze kracht zit in de korte lijnen waardoor we in staat zijn om direct te schakelen. Bovendien beschikt de locatie over een ruime uitbeenafdeling en over vijf laaddocks voor een efficiënt transport. We verwerken dagelijks het kalfsvlees tot een divers assortiment kalfsvleesproducten, waaronder vacuümverpakkingen.

Maatwerk